Huidvisie Eemnes

Werkwijze Huidvisie

                                                          

Welkom op de website van Huidvisie, een paramedische praktijk voor huid- en oedeemtherapie waar een compleet pakket van huidtherapeutische behandelingen wordt aangeboden. Wij zijn een vernieuwende, gespecialiseerde zorgverlenende instelling gevestigd in het Gezondheidscentrum de Driesten in Eemnes en in het nieuwe Zorplein te Soest. De huidtherapeuten van Huidvisie zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG- geregistreerd). Zij zijn afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en mogen de graad “Bachelor of Health” aan hun naam toevoegen. Huidvisie staat voor goede service en een vriendelijke benadering. Voor, tijdens en na de behandeling. Sinds januari 2011 is de praktijk Direct Toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijsbriefje van de arts een afspraak bij ons kunt maken voor een intakegesprek. 

 

 

 

Afspraak maken

Om een afspraak te maken kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk via telefoonnummer: 035 531 46 49.

Soms is het, uit hygiënisch oogpunt tijdens behandelingen, niet mogelijk om de telefoon direct te beantwoorden. U kunt dan op het antwoordapparaat uw naam en telefoonnummer achterlaten. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. 

Het is ook mogelijk om een afspraak te maken via ons emailadres: info@huidvisie-eemnes.nl. De huidtherapeut zal vervolgens zo snel mogelijk contact met u opnemen. 

 

Eerste afspraak                        

Bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum de Driesten kunt u met de trap of lift naar de 1e verdieping. U gaat de deur door tegenover de lift en kunt dan links plaats nemen in de wachtruimte. U hoeft zich niet vooraf te melden, de huidtherapeut zal u op het afgesproken tijdstip in de wachtruimte ontvangen.

Tijdens de eerste afspraak vindt er een intakegesprek plaats. Daarin geeft u aan wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. De huidtherapeut zal door middel van een vraaggesprek en het observeren van de huidaandoening, kijken of er een indicatie is voor een huidtherapeutische behandeling. Mocht dit zo zijn, wordt er samen met u een behandelplan opgesteld en een afspraak ingepland voor de eerste behandeling. 

Let op! Er vindt dus tijdens het intakegesprek geen directe behandeling plaats, tenzij u telefonisch anders heeft afgesproken met de huidtherapeut.

Neem de volgende documenten mee tijdens de eerste afspraak:

- De verwijzing van de huisarts of medisch specialist (indien aanwezig)
- Uw identiteitsbewijs
- Zorgpas van uw zorgverzekeraar

Het tarief voor het intakegesprek is € 25,00. Aan het einde van het intakegesprek ontvangt u van de huidtherapeut de rekening, welke u per pinbetaling kunt voldoen. U krijgt de factuur mee naar huis, zodat u deze eventueel kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. 

 

Annuleren of wijzigen afspraak                                                

Verhindering van een afspraak dient u uiterlijk 24 uur van tevoren aan ons door te geven. Wilt u een afspraak voor maandag afzeggen, dan dient u dit voor vrijdagmiddag 12.00 uur te doen. 

Bij niet tijdig afmelden zijn wij helaas genoodzaakt om 50% van het behandeltarief in rekening te brengen. Wij plannen graag tijd voor u in. Bij het tijdig annuleren van uw afspraak kunnen wij eventueel nog andere patiënten inplannen. 

 

Betaling                                                 

Na de behandeling krijgt u  van ons een factuur. U kunt deze factuur direct per pinbetaling voldoen. U kunt zelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar indien uw behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. 

Bij een aanvullende verzekering is het mogelijk dat u behandelingen (gedeeltelijk) vergoed krijgt. De huidtherapeut kan u een indicatie geven van uw vergoeding. Aangezien de vergoedingen op dit moment erg aan verandering onderhevig zijn, adviseren wij u zelf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft. Ook kan uw zorgverzekeraar vertellen of u een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig heeft om in aanmerking te komen voor vergoeding. 

 

Directe toegankelijkheid                                        

Sinds januari 2011 is de praktijk direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist een afspraak bij ons kunt maken voor een intakegesprek. Mocht er aanleiding zijn, zal de huidtherapeut u alsnog doorverwijzen naar de huisarts voor nader onderzoek.