Huidvisie Eemnes

Acnetherapie

Acne, vrijwel iedereen krijgt er wel eens mee te maken.  Acne vulgaris oftewel acne is de medische term voor (jeugd)puistjes. De meeste mensen krijgen tijdens de puberteit last van acne, maar acne kan ook pas later optreden, wanneer u de puberteit al ver voorbij bent.  In beide gevallen kunt u bij Huidvisie terecht voor behandeling.

 

Behandeling 

Huidvisie Eemnes weet welke aanpak nodig is voor de behandeling van acne. Wij behandelen alle vormen van acne met het doel om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. De behandeling van acne gebeurt vaak in combinatie met de behandeling door een arts.

Voor de behandeling van acne maken wij gebruik van huidverzorgingsproducten van Coresa. Coresa is een huidverzorgingsproduct uit de Verenigde Staten, speciaal ontwikkeld voor behandeling van de acne huid. Na het reinigen van de huid, worden de puistjes en mee-eters aangeprikt en zorgvuldig uitgedrukt. Daarnaast geeft de huidtherapeut adviezen waarmee de patiënt zelf de acne kan aanpakken.

De behandeling duurt, afhankelijk van de mate van acne, 30 á 45 minuten.

Nadat de actieve acne verminderd of verholpen is, kan het zijn dat er littekens of een grove huidstructuur zichtbaar is. Deze littekens en grove huidstructuur kunnen behandeld worden door middel van een op maat gekozen peeling.

 

Behandelfrequentie

Hoe vaak en hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de mate van acne. Bij een milde vorm zal een maandelijkse behandeling voldoende zijn.

Wanneer er sprake is van actieve ontstekingen, zal de behandelfrequentie hoger zijn en wordt er iedere week/ 2 weken behandeld.

 

Wanneer de huidconditie verbetert en de actieve ontstekingen minder worden, zal de behandelfrequentie afnemen.

 

Vaak is er na een actieve behandelperiode behoefte aan zo nu en dan een onderhoudsbehandeling. Uiteraard kunt u daarvoor ook bij ons terecht. Zelfs wanneer u geen last heeft of heeft gehad van acne, maar gewoon een grondige reiniging wilt van uw gezicht en onzuiverheden als kleine mee-eters of grove poriën wilt behandelen, bent u van harte welkom.

 

Wat kunt u verwachten?

Het kan zijn dat uw huid na 1 of 2 behandelingen al aanzienlijk rustiger toont. Om zichtbare vooruitgang te boeken en het beoogde einddoel( dat u samen met de huidtherapeut heeft opgesteld tijdens het intakegesprek) te behalen, zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Geduld is een belangrijk aspect tijdens de acnebehandelingen. Houd uw verwachtingen realistisch. Acne is niet binnen een dag te verhelpen.

 

Naast alleen de huidtherapeutische behandelingen in de praktijk, is het ontzettend belangrijk dat u gebruik maakt van ondersteunende thuisproducten. Wanneer u zich aan het behandelschema houdt en consequent gebruik maakt van de ondersteunende thuisproducten, zal uw geduld worden beloond.

 

Tarieven

Intakegesprek (30 minuten)                                                                          € 25,00

Acnebehandeling inclusief gebruik Coresa producten (30 minuten)             € 47,00

Acnebehandeling inclusief gebruik Coresa producten (45 minuten)             € 65,00

 

Vergoeding

Wanneer u aanvullend verzekerd bent worden acnebehandelingen (grotendeels) vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket. Informeer bij uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding u heeft.